Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ג'חנון תימני אסלי

google analytics במתכון זה צפו 22,096 גולשים

ג'חנון תימני אסלי? באמת? האמת קצת בילפתי המתכון הוא פיתוח שלי. מבטיחה לכם שג'חנון כזה טעים בחיים לא אכלתם. לא תאמינו מה הסוד.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (5 /5)
  • 1 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מנפים קילו קמח לחם לתוך קערה, מוסיפים 7 כפות סוכר חום דחוס ודביק, כף מלח ו -2 וחצי כוסות ( 500 מיליליטר) מים פושרים עד חמימים, לשים כ - 5 עד לקבלת מרקם אחיד ודביק, מכסים בניילון (אפשר של הקניות) מעליו במגבת ומניחים בצד למנוחה של 20 דקות.
  2. לאחר 20 דקות משמנים את הידיים ולשים את הבצק מהחוץ כלפי פנים בתנועות קיפול ודחיסה עד שהשמן נספג בבצק (לאחר כ – 2 דקות). מכסים את הקערה שוב בניילון (אפשר של הקניות) ומעליו מגבת ומניחים לשעה.
  3. לאחר שעה משמנים את הידיים ויוצרים 10 עד 12 כדורים מעבדים אותם בידיים כדקה לכדורים, משמנים כל כדור היטב ומניחים על נייר פרגמנט בתבנית אפיה. כשמסיימים ליצור את כל הכדורים מכסים בניילון נצמד למשך שש שעות לפחות. לאחר המנוחה מתקבלים כדורים רכים למגע וגמישים מאד. (רצוי לעבד את הבצק אחרי מנוחה של לילה אך לא לפני 6 שעות. אם הבצק לא יהיה גמיש עלי הג'חנון לא יצאו דקים).
  4. ממיסים 200 גרם מרגרינה כדקה וחצי במיקרוגל. פותחים את כדורי הבצק. לוחצים את הכדור לכיוון השיש בעזרת באצבעות עד כמה שאפשר ולאחר מכן מותחים את הבצק לצדדים עד שמתקבל עלה דק וגדול.
  5. מורחים את העלה במרגרינה המומסת עם מברשת סיליקון, מקפלים למרכז שליש מהעלה הימני ושליש מהעלה השמאלי ושוב מורחים מרגרינה עם המברשת. מגלגלים את הבצק כנגד כיוון הגוף תוך כדי שמותחים כל הזמן את הגליל שנוצר לכיוון הגוף. (אם נשארת מרגרינה בקערית בתום ההכנה של כל כמות הג'חנון מעבירים למקרר לפעם הבאה).
  6. מניחים פיתה בתחתית הסיר, מניחים על הפיתה נייר אפיה, מעל נייר האפיה מניחים את הג'חנון בצורת שתי וערב וכשמסיימים מכסים את כל הכמות בנייר אפיה נוסף וסוגרים מכסה.
  7. מניחים את תבנית האפייה של התנור בשלב האחרון של התנור. בשלב השלישי התחתון של התנור מניחים רשת ועליה את סיר הג'חנון. (בשום אופן לא מניחים את הג'חנון על התבנית! רק על גבי רשת)
  8. אופים בחום של – 100 מעלות. בין 14 ל - 16 שעות. (מכניסים בשעה שלוש וחצי אחר הצהריים את הסיר לתנור עד הבוקר)

מתכונים קשורים

Translate »