Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

בסבוסה מהמטבח הדרוזי

google analytics במתכון זה צפו 20,004 גולשים

בסבוסה מהמטבח הדרוזי. מטבח עשיר בטעמים ובמתוקים עסיסיים להפליא. והמתכון? בקלי קלות.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מדליקים תנור ל - 180 מעלות טורבו. כותשים 5 גרגירי מסתיקא עם כפית סוכר ומניחים בצד (אפשר בעזרת תחתית של כוס)
  2. מכניסים לקערת המיקסר 6 ביצים ומקציפים בעזרת מקצף בלון 2 דקות / עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה כוס סוכר ומקציפים 2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים בהדרגה בזה אחר זה כוס ורבע קמח, 300 גרם יוגורט במתיקות מעודנת, כוס ורבע סולת, 5 גרגירי מסתיקא כתושים עם כפית סוכר, כוס שקדים טחונים לאבקה וכוס שמן. מקציפים 4 דקות נוספות ומכבים את פעילות המיקסר. משמנים במעט שמן תבנית בקוטר 30 ס"מ (גדולה יחסית), מעבירים את המסה לתבנית ואופים 40 דקות.
  4. לאחר שהבסבוסה זהובה, מוציאים אותה מהתנור, חותכים למשולשים או מלבנים ומניחים בצד לצינון.
  5. לאחר שהבסבוסה הצטננה, בסיר קטן על להבה בינונית מונמכת מחממים כוס מים ו - 2 כוסות סוכר עד שהסוכר נעלם. לאחר שהסוכר נעלם מוסיפים מיץ מחצי לימון, כפית תמצית מי ורדים, ממשיכים לבשל 2 דקות ומכבים להבה.
  6. יוצקים את הסירופ הרותח על העוגה שהצטננה וממתינים לצינון מלא.

מתכונים קשורים

Translate »