בורקס בשר ברוטב פטריות

google analytics במתכון זה צפו 160,339 גולשים

אני לא מכירה מתכון פשוט ומסורתי יותר מזה לבורקס בשר. התיבול של הבשר ממש מומלץ והרוטב מוכן ב – 5 דקות. כמובן שניתן לעשות בורקסים משולשים, מרובעים, רולדה של בצק עלים ממולאת בבשר והכל כיד הדמיון.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (4 /5)
  • 4 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את המילוי - קוצצים בצל גדול לקוביות קטנות ומניחים בצד. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ - 2 דקות. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל למחבת ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים חצי קילו בשר טחון, מערבבים ומועכים עד שהבשר משנה את צבעו.
  2. מוסיפים כפית מלח, כף בהרט ורבע כפית פלפל אנגלי טחון, מערבבים תוך כדי טיגון עוד 2 דקות ומכבים להבה. כשהבשר מתקרר לגמרי סוחטים ממנו את הנוזלים ומניחים בצד.
  3. מחממים תנור ל - 190 מעלות. פורסים את הבצק על משטח עבודה ומחלקים אותו ל - 4 מלבנים. מניחים במרכז כל מלבן בשר בנדיבות, סוגרים את הקצוות היטב, מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מברישים על כל רולדה חלמון ביצה, מעטרים בשומשום לבן ומכניסים לתנור ל - 40 דקות / עד שרואים שהבורקס זהוב.
  4. מכינים את הרוטב - מסירים חצי "רגל" לפטריות פורסים לפרוסות דקות ומניחים בצד. במחבת רחבה מחממים כף שמן כדקה. מוסיפים את הפטריות למחבת, מקפיצים כ - 3 דקות, מכבים להבה ומניחים בצד. (אם משתמשים בפטריות מקופסת שימורים אין צורך להקפיץ אותן במחבת. מכניסים אותן לרוטב לאחר סינון הנוזלים)
  5. מכניסים לתוך סיר בינוני כף מלאה קמח, כף וחצי אבקת מרק פטריות, כוס וחצי מים ומערבבים כדקה. מניחים את הסיר על הלהבה הבינונית בכיריים וכל הזמן מערבבים. כשהמסה מגיעה לסף רתיחה מוסיפים את הפטריות, ממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב סמיך. כשמתקבל רוטב סמיך מערבבים דקה נוספת ומכבים להבה. טועמים, אם חסרה מליחות מוסיפים מלח לפי טעמכם. אם המסה סמיכה מידי מוסיפים מים כף אחר כף, מערבבים עד לסמיכות הרצויה ומכבים להבה. (יש להיזהר לא להוסיף יותר מידי מים)
  6. כשהבורקס יוצא מהתנור פורסים אותו למנות, יוצקים מעליו רוטב פטריות ומגישים.

מתכונים קשורים

Translate »