Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

אשורה קאיימק

google analytics במתכון זה צפו 10,910 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

אשורה קאיימק, אצל הטורקים אין טו' בשבט בלי אשורה. אחד הקינוחים הטעימים שיש. לא צריך לחכות לחגים כדי להתענג עליו.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. בוררים את החיטה, מעבירים לקערה גדולה מלאה במים ומשרים לילה. למחרת, מסננים את הנוזלים מהחיטה, מעבירים לסיר, מוסיפים 2 וחצי כוסות מי ברז (600 מיליליטר), מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים שעה וחצי / עד שהחיטה מוכנה. החיטה אמורה להיות רכה אבל לא רכה מידי. לאחר שעה וחצי מוסיפים כוס ורבע סוכר ומערבבים.
  2. חותכים לקוביות קטנות 100 גרם משמש, 2 מקלוני פפאיה מיובשים, 1 אננס מיובש ומניחים בצד. קוצצים גס 100 גרם אגוזי פקאן ומניחים בצד.
  3. מכניסים לתוך כוס 4 כפות גדושות קורנפלור, ממלאים את הכוס עד הסוף במים ומערבבים היטב. כשרואים שהקורנפלור נמס לחלוטין מוסיפים את התערובת לסיר ומערבבים כל הזמן בערך רבע שעה, עד שרואים שהמסה מסמיכה.
  4. לאחר רבע שעה מוסיפים 3/4 מתערובת פירות היבשים והאגוזים, מערבבים 5 דקות נוספות ומכבים להבה. מערבבים את המסה כל הזמן ללא הפסקה כדי שלא תידבק לתחתית. חשוב לבשל את האשורה על להבה בינונית מונמכת.
  5. מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים מעל התערובת את הפירות היבשים והאגוזים הנותרים. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

מתכונים קשורים

Translate »