Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ארנצ'יני

google analytics במתכון זה צפו 4,787 גולשים

ארנצ'יני אליפות בקלי קלות. לא רק במסעדות! כעת גם אצלכם בבית. מי אוהב מטבח איטלקי?

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. מדליקים את הלהבה הבינונית בכיריים. מכניסים לסיר 4 כוסות מי ברז, 2 כוסות אורז עגול, כפים מלח, מערבבים ומניחים על הכיריים. ממתינים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כעשרים וחמש דקות / עד שהמים מתאדים. לאחר שהמים מתאדים מוסיפים 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת, עלים משני גבעולי טימין, מערבבים היטב ומניחים בצד לצינון מלא.
  2. מכינים קירית עם כוס פירורי גריסיני וכפית אבקת שום מערבבים היטב ומניחים בצד. לאחר שהאורז הצטנן לגמרי, לוקחים פיסה, מגלגלים לכדור, יוצרים גומה ומכניסים כדור מוצרלה לגומה, סוגרים היטב, מגלגלים לכדור מושלם, מגלגלים פעמיים בפירורי גריסיני ומניחים בצד במגש מרופד בנייר אפיה.
  3. כשמסיימים לגלגל את כל הכדורים ניתן לכסות בניילון נצמד ולהעביר למספר שעות למקרר או לטגן מיד. במחבת לא גדולה על להבה בינונית מחממים 2 כוסות שמן. כשהשמן ממש חם (חובה שהשמן יהיה מאד חם אז להמתין בסבלנות עד שיתחמם) מכניסים את הארנצ'יני לשמן, מטגנים עד הזהבה ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפיה.
  4. הערות: חובה שהאורז יצטנן לגמרי לפני הכנת הכדורים, חובה שהשמן יהיה חם מאד לפני הטיגון. ניתן לשמור את הארנצ'יני במקרר מכוסה בניילון נצמד לפני הטיגון.

מתכונים קשורים

Translate »