Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

אצבעות פילו במילוי גבינה מתוקה

google analytics במתכון זה צפו 33,347 גולשים

מתכון לאצבעות פילו במילוי גבינה מתוקה בקלי קלות. טעים מאד ומומלץ לאירוח חלבי.

דרוג המתכון

  • (3.7 /5)
  • 3 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל - 180 מעלות.
  2. מכניסים לתוך קערה 500 גרם גבינת טוב טעם, 250 גרם גבינה לבנה, כוס ורבע סוכר, 2 סוכר וניל, 3 כפות קורנפלור, 3 כפות קמח, קליפת לימון מגורדת דק מחצי לימון ומערבבים היטב.
  3. חוצים 12 דפי פילו לרוחב. מכל דף פילו יתקבלו 2 מלבנים. ממיסים 200 גרם חמאה במיקרוגל ומניחים בצד.
  4. מניחים מלבן פילו על משטח עבודה, מברישים בחמאה מומסת, מקפלים לריבוע, מניחים כף מתערובת הגבינות בקצה הבצק הקרוב אליכם, מקפלים שליש מהבצק על התערובת, מקפלים למרכז את השוליים, מגלגלים מברישים בחמאה ומניחים את כל אצבעות הפילו בתבנית מרופדת בנייר אפיה. (רצוי בתבנית הברזל של התנור). אופים 40 דקות / עד שהבצק זהוב.
  5. מכינים את הדבש - מכניסים לתוך סיר קטן חצי סוכר, רבע כוס מים, מניחים על להבה בינונית מונמכת, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מוסיפים מיץ מרבע לימון, מבשלים 7 דקות נוספות ומכבים להבה.
  6. לאחר שהבצק נעשה זהוב מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים את הדבש שהתקרר בינתיים על אצבעות הפילו. לאחר שאצבעות הפילו מתקררות לגמרי מפדרים באבקת סוכר.

מתכונים קשורים

Translate »