אינגריי – תבשיל בשר וחצילים ברוטב חמוץ מתוק

google analytics במתכון זה צפו 18,424 גולשים

תבשיל בשר וחצילים עיראקי, מהמם, מורכב להכנה ובהחלט שווה את ההשקעה!  את התבשיל ניתן להכין מבשר בקר צלי כתף, בשר שריר ולחובבי בשר הכבש התבשיל מתאים מאד עם צוואר כבש, אני השתמשתי בבשר שריר. מה שבטוח שהאורחים שלכם יתעלפו על התבשיל הזה!

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את החציל פורסים את החציל לטבעות בעובי סמ'. (טבעות עבות), מניחים על גבי רשת, מפזרים מעל מלח גס ונותנים 30 דקות מנוחה עד שהנוזלים ניגרים מטבעות החציל. סוחטים את הנוזלים מהחצילים ומעבירים לטיגון.
  2. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן, כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את טבעות החציל, מטגנים כדקה וחצי מכל צד עד הזהבה, מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן ומניחים בצד.
  3. מכינים את הבשר בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ - 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את קוביות הבשר בזו אחר זו וצורבים אותן מכל הכיוונים. כשהבשר נצרב מכל הכיוונים מוסיפים לסיר 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים שעה וחצי.
  4. לאחר שעה וחצי מוסיפים חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, מערבבים, סוגרים מכסה, מבשלים שעה נוספת ומכבים להבה.
  5. מכינים את הרוטב קוצצים 3 בצלים גדולים לקוביות גדולות ומניחים בקערית. קוצצים 4 עגבניות גדולות ומניחים בקערית אחרת.
  6. בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. כשהבצל הופך לשקוף מוסיפים את קוביות העגבניות ומביאים לרתיחה.
  7. מוסיפים לסיר עם העגבניות והבצל את כל הנוזלים מהסיר של הבשר (רק את הנוזלים, ללא הבשר), מוסיפים כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה, מיץ מלימון שלם, 3 כפות סוכר מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול, סוגרים מכסה, מבשלים 40 דקות ומכבים להבה.
  8. יוצקים לתבנית (פיירקס או חד פעמית גדולה) חצי כמות מרוטב הבצל והעגבניות, מניחים מעל הרוטב את הבשר, מעל הבשר את טבעות החצילים, יוצקים מעל החצילים את הרוטב שנותר בסיר וצולים בתנור בחם של 200 מעלות. את התבנית מניחים בשלב השני התחתון של התנור ללא כיסוי שעה.

מתכונים קשורים

Translate »