Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

אושפלו עם בשר ראש

google analytics במתכון זה צפו 6,294 גולשים

מתכון לאושפלו עם בשר ראש משגע. רך, נימוח וטעים. משגע לאירוח או לערב שבת. אצלי בבית מאד אהבו!

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. משרים 2 כוסות חומוס ענק בקערה מלאה מים כל הלילה.
  2. בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן, כשהשמן חם מוסיפים קילו וחצי קוביות בשר וצורבים אותן מכל הכיוונים, בערך דקה וחצי מכל כיוון. מוסיפים 7 כוסות מים רותחים (ליטר+ 640 מיליליטר), מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים שעה.
  3. לאחר שעה מוציאים את הבשר מהסיר (שומרים את נוזלי הבשר!!!) ממתינים שיתקרר מעט, חותכים לקוביות קטנות ומניחים בצד. (את השומן זרקתי, מי שאוהב מוזמן לחתוך עם השומן)
  4. פורסים 2 בצלים גדולים לטבעות ומניחים בצד, פורסים שיניים מראש שום שלם ומניחים בצד. חותכים 7 גזרים גדולים לגפרורים עבים ומניחים בצד. מכניסים 5 חוטי זעפרן לרבע כוס מים ומניחים בצד.
  5. בסיר רחב, רצוי סוטאג' מחממים 2 כפות שמן כ - 2 דקות. כשהשמן חם מאד מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את השום הפרוס, גפרורי הגזר ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים 2 כוסות חומוס שהושרו במהלך הלילה ומערבבים.
  6. מסננים את המים בהם בושל הבשר לתוך הסיר, מוסיפים את קוביות הבשר, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מוסיפים כפית פפריקה מתוקה בשמן, כפית כורכום, את רבע כוס המים עם הזעפרן, כפית כמון, חצי כפית פלפל שחור, מערבבים ומבשלים 3 שעות במכסה סגור. (מערבבים מידי פעם)
  7. לאחר 3 שעות מוסיפים כפית מלח, מערבבים, מוסיפים 3 כוסות אורז בסמטי, מערבבים, טועמים, אם חסרה מליחות מוסיפים עוד חצי כפית מלח. מכסים במגבת דקה ומעליה מכסה. מבשלים כ - 25 דקות / עד שהאורז בשל.

מתכונים קשורים

Translate »