Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

אורז עם תרד בלימון

google analytics במתכון זה צפו 35,004 גולשים

אורז בלקני משגע חמוץ מלוח ומלא בטעמים נפלאים. טעים כתוספת לכל מנה בשרית ומקבל מדליית אליפות בעיקר בחגים. תנסו ותרוויחו עוד מתכון מנצח למטבח שלכם.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. קוצצים 2 בצלים בינוניים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
  2. פורסים 4 גבעולי סלרי לפרוסות דקות ומניחים בצד. (ניתן לפרוס דק בעזרת מנדולינה)
  3. קוצצים 600 גרם תרד לחתיכות בינוניות ומניחים בצד.
  4. בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן.
  5. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים כ - 2 דקות עד שהבצל נהיה שקוף.
  6. כשהבצל נהיה שקוף מוסיפים כפית שום כתוש, מערבבים ערבוב קצר, מוסיפים את פרוסות גבעולי הסלרי ומטגנים 2 דקות נוספות.
  7. מוסיפים את התרד הקצוץ ומערבבים. מבשלים עד שרואים שרוב הנוזלים מתאדים. (בערך כ - 15 דקות)
  8. מוסיפים 2 כוסות אורז יסמין, כפית מלח, כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור גרוס, גרידת קליפת לימון מחצי לימון ומערבבים.
  9. מוסיפים מיץ מ - 2 לימונים, 3 כוסות מים רותחים, מערבבים, מעבירים ללהבה הכי נמוכה בכיריים ומבשלים 21 דקות.

מתכונים קשורים

Translate »