Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

אורז עם פול / פולייה בג'ורה

google analytics במתכון זה צפו 19,044 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

מתכון לאורז עם פול / פולייה בג'ורה טעים אש! חיסלתי חצי סיר.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מרתיחים 800 גרם פול מוקפא עם הרבה מים (לפחות 8 כוסות), מוסיפים כפית מלח, כפית כמון ומבשלים 25 דקות / עד לריכוך ומכבים להבה. מוציאים את הפול לקערה ושומרים את הנוזלים. (מי שיש לו סבלנות מוזמן לקלף את הפול - זו לא חובה)
  2. בינתיים קוצצים לקוביות קטנות 2 בצלים ומניחים בצד. קוצצים לטבעות דקות 4 בצלים ירוקים ומניחים בצד. קוצצים דק חבילת כוסברה גדולה ומניחים בצד.
  3. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן כדקה וחצי. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף, מוסיפים טבעות בצל ירוק, מערבבים ומטגנים דקה. מוסיפים 3 כפות גדושות שום כתוש ומערבבים. מוסיפים את הפול, מערבבים, מוסיפים כף וחצי כמון, כפית פלפל שחור, כפית וחצי מלח, מערבבים מבשלים 4 דקות ומכבים להבה.
  4. בסיר רחב אחר על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן דקה. מוסיפים לשמן 3 כוסות אורז בסמטי ומערבבים. מוסיפים את תערובת הפול והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים 4 +3/4 כוסות מהנוזלים שבסיר, מערבבים, מכסים במכסה ומבשלים 22 דקות. טועמים את הנוזלים בסיר לאחר כ – 4 דקות אם חסרה מליחות מוסיפים חצי כפית מלח. אם חסר תיבול מוסיפים כפית כמון ומערבבים.

מתכונים קשורים

Translate »