עוגת גבינה בסיר של ג'חנון - צילום: שפרה נחום

כללים להכנת עוגת גבינה מושלמת

google analytics בפוסט זה צפו 7,722 גולשים

כללים להכנת עוגת גבינה מושלמת

עוגת גבינה בסיר של ג'חנון - צילום: שפרה נחום

עוגת גבינה בסיר של ג'חנון

תגידו, כמה פעמים ניסיתם להכין עוגת גבינה מושלמת ומשהו השתבש? התבקעה, נשרפה בחלקה העליון ונחתה נחיתת אונס בסוף האפיה. לא משנה באיזה מתכון תבחרו. בהכנת עוגות גבינה יש כללים ברורים. תכינו את העוגה לפי הכללים ויגמרו לכם התירוצים.

עוגת גבינה קלאסית

עוגת גבינה קלאסית

  1. כל המרכיבים צריכים להיות בטמפרטורת החדר. יש להוציאם מהמקרר לפחות 40 דקות לפני ההכנה.
  2. הקצפת החלבונים עם הסוכר תגיע ל – 90% הקצפה. כלומר, הקצף אמור להיות יציב אך לא נוקשה מידי. מקציפים דקה את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  3. מקפלים את מסת הגבינות לתוך מסת החלבונים בהדרגה ובעדינות בעזרת לקקן מתחתית הקערה כלפי מעלה. לפחות ב – 3 פעימות.
  4. חובה לסנן את הנוזלים מהגבינות לפני השימוש בהן.
  5. חשוב מאד לנפות את הקמחים (בדרך כלל קמח, קורנפלור ואינסטנט פודינג וניל) לפני השימוש כדי שלא יווצרו גושים. 
  6. רצוי לא להשתמש בתבנית מתפרקת אם אין אחת ממש איכותית. המסה דלילה והיא תצא מהתבנית.
  7. חשוב מאד לרפד את דפנות התבנית בנייר אפיה משומן בחמאה בטמפרטורת החדר (לא חמאה מומסת!). נייר האפיה חייב לבצבצץ כ – 10 ס"מ מעל התבנית.
  8. מרפדים גם את תחתית התבנית. גוזרים נייר אפיה בקוטר התבנית, משמנים בחמאה משני הכיוונים ומניחים בתחתית התבנית.
  9. כך מרפדים את דפנות התבנית חשוב לשמן את נייר האפיה משני הצדדים בחמאה

  10. כך מרפדים את תחתית התבנית חשוב לשמן משני הצדדים בחמאה

  11. חשוב מאד לרפד את התבנית מבחוץ בנייר כסף. ממש לעטוף את תחתית התבנית אטימה טובה.
  12. חשוב מאד להניח תבנית מלאה במים בתחתית התנור לפני שמדליקים את התנור. את רשת התנור מניחים בשלב הראשון התחתון של התנור.
  13. מחממים את התנור כשמתחילים בתהליך הכנת העוגה ל – 240 מעלות טורבו. לאחר שהעוגה בתנור 10 דקות מורידים את חום התנור  ל – 160 מעלות ואופים כ –  50 דקות.
  14. חצי שעה לאחר שהעוגה שהתה בתנור יש להוציאה, להפרידה עם סכין גמישה מהתבנית במהירות ולהחזיר לתנור עד סוף האפיה (רק במידה ולא שימנתם היטב את נייר האפיה). אם שמנתם היטב את נייר האפיה והתבנית בתחתית התנור מלאה מים לא פותחים את דלת התנור עד סוף האפיה.
  15. מרגע שהעוגה נכנסה בפעם השניה לתנור לא פותחים את דלת התנור עד סוף האפיה.
  16. העוגה מוכנה כשהיא יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה.
  17. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לפחות שעתיים נוספות בתנור עם דלת סגורה.  
  18. לאחר שעתיים מעבירים את העוגה למקרר להתייצבות ללילה.
עוגת גבינה אפויה עם פטל ושוקולד לבן

עוגת גבינה אפויה עם פטל ושוקולד לבן

 לידיעתכם, יותר קשה לקרוא את הכללים מאשר ליישם אותם. 5 דקות והעוגה בתנור. התוצאה, כמובן מושלמת.

עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה

עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה

ב ה צ ל ח ה !

Print Friendly, PDF & Email

,

2 תגובות ל כללים להכנת עוגת גבינה מושלמת

  1. איריס 01/06/2017 at 09:58 #

    תודה רבה. שאלה נוספת שאולי היא מובנת מאליה ובכל זאת: האם אופים בתנור רגיל או טורבו?

    • שפרה נחום 01/06/2017 at 19:08 #

      האפיה בטורבו.

כתיבת תגובה

three + 18 =

Translate »