קבב טלה על מקל קינמון

עצמאות 2017 – 3 מתכונים מושלמים לקבב

google analytics בפוסט זה צפו 5,279 גולשים

עצמאות 2017 – 3 מתכונים מושלמים לקבב בקלי קלות

קבב ערבי על האש

קבב ערבי על האש

קבב ערבי על האש

מרכיבים:

חצי קילו בשר צוואר טחון פעם אחת טרי (לא משתמשים בנתח אחר)
חצי קילו בשר שפונדרה טחון פעם אחת טרי (לא משתמשים בנתח אחר)
1 חבילה פטרוזיליה (אני השתמשתי במארז ללא חרקים)
1 חבילת כוסברה (אני השתמשתי במארז ללא חרקים)
2 בצלים בינוניים
כף גדושה כמון
כף שטוחה מלח
3/4 כפית פלפל שחור
כפית ורבע סודה לשתיה

הוראות הכנה:

מכניסים למאסטר סלייסר חבילת כוסברה, חבילת פטרוזיליה, 2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים, 1 פלפל חריף קטן, קוצצים דק ומעבירים לקערה. מוסיפים את הבשרים, כף שטוחה מלח, כפית אבקת סודה לשתיה, כף גדושה כמון, 3/4 כפית פלפל שחור מעבדים עד לקבלת מסה אחידה ומעבירים למקרר למנוחה של שעתיים.
לאחר שעתיים מקבבים את הבשר ומניחים על האש. אפשר כמובן גם בתנור או על הפלאנצ'ה.

קבב טלה על מקל קינמון

קבב טלה על מקל קינמון

קבב טלה על מקל קינמון

מרכיבים:

1 קילו בשר טלה טחון
200 גרם שומן כבש טחון (לבקש מהקצב לטחון את הבשר והשומן יחד)
חצי חבילה פטרוזילה
1 בצל גדול
כף גדושה שום כתוש
כפית קינמון טחון
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
כ – 20 מקלות קינמון

הוראות הכנה:

מכניסים לקערת מאסטר סלייסר בצל גדול, חצי חבילת פטרוזיליה וקוצצים דק. מעבירים לקערה ומוסיפים קילו בשר טלה טחון עם 200 גרם שומן כבש, כף גדושה שום כתוש, כפית אבקת קינמון, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור, כפית מלח ומערבבים היטב עם הידיים (אם לא מערבבים היטב הקבבים יתפרקו!) מערבבים בערך 2 דקות מכסים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
לאחר חצי שעה שוב מערבבים עם הידיים את התערובת ומקבבים קבבים על מקל קינמון. 10 דקות צליה על גריל מכל צד (תלוי בלהבה) ובתאבון.

קבב רומני על האש

מרכיבים:

חצי קילו בשר צוואר טחון פעם אחת (לא להשתמש בנתח אחר)
חצי קילו בשר שפונדרה טחון פעם אחת (לא להשתמש בנתח אחר)
כף ורבע אבקת מרק עוף
כף ורבע שום כתוש (ראש שום שלם)
כף אבקת סודה לשתיה
כוס מי ברז

הוראות הכנה:

מכניסים לתוך קערה חצי קילו בשר צוואר טחון, חצי קילו בשר שפונדרה טחון, כף ורבע אבקת מרק עוף, כף אבקת סודה לשתיה, כף ורבע שום כתוש ומערבבים.
מוסיפים בהדרגה כוס מי ברז וכל הזמן מערבבים את הבשר בעזרת הידיים עד שכל המים מוטמעים בבשר והמסה הופכת ליותר קלילה.
מכסים את הקערה בנילון נצמד (או מעבירים לקופסה – רצוי) ומכניסים למקרר למהלך הלילה.
למחרת, משמנים את רשת המנגל, יוצרים קבבים עגולים או ארוכים וצולים כ – 3 דקות מכל צד. (ניתן לצלות על גבי רשת בתנור או לטגן במחבת)

 

יום עצמאות שמח

Print Friendly, PDF & Email

, ,

עדיין אין תגובות.

כתיבת תגובה

1 + twenty =

Translate »