מתכון לקובה אורז עארוק ברז

פסח 2017 – 10 מנות עיקריות מדהימות לערב החג

google analytics בפוסט זה צפו 70,675 גולשים

בחרתי לכם את המתכונים שאני הכי אוהבת להגיש בערב החג. כל מתכון wow. אני בטוחה שתהנו מהם לפחות כמוני. חג פסח שמח לכולם. 

בשר פילה מדומה ביין אדום ושזיפים

מתכון לפילה מדומה ביין אדום ושזיפים

מתכון לפילה מדומה ביין אדום ושזיפים

מרכיבים
קילו וחצי בשר עגל פילה מדומה טרי – נתח שלם
3 כוסות יין אדום מתוק (בשום אופן לא משתמשים ביין אחר)
400 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
2 כפות דבש
8 עלי דפנה
חצי כפית גרגירי פלפל אנגלי
כפית וחצי מלח

הוראות הכנה
מכניסים לתוך סיר גדול את נתח הפילה, ממלאים במים עד כיסוי, מוסיפים 5 עלי דפנה, חצי כפית גרגירי פלפל אנגלי ומניחים על הלהבה הבינונית בכיריים עם מכסה פתוח. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 3 שעות מכוסה בחצי מכסה. מסירים את הקצף שנוצר בסיר מידי פעם. לאחר 3 שעות מכבים להבה, ממתינים שהבשר יגיע לטמפרטורת החדר, עוטפים בנייר כסף ומכניסים למקרר עד למחרת.
למחרת, בסיר ממש רחב, רצוי סוטאג' על להבה בינונית מביאים לרתיחה 3 כוסות יין אדום מתוק. כשהיין רותח מוסיפים לסיר 400 גרם שזיפים מיובשים מגולענים, כפית וחצי מלח, 2 כפות דבש, 3 עלי דפנה ומערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה.
בינתיים פורסים את הבשר לפרוסות רוחביות דקות. מכניסים את פרוסות הבשר לסיר האחת ליד השניה ויוצקים מעליהן את השזיפים מתחתית הסיר. סוגרים מכסה ומבשלים חצי שעה. לאחר חצי שעה הופכים את נתחי הבשר, מבשלים חצי שעה נוספת ומכבים להבה. (מרטיבים מידי פעם את הבשר ברוטב) טועמים, אם חסרה מליחות מוסיפים עוד חצי כפית מלח.

קובה אורז / עארוק ברז

קובה אורז / עארוק ברז

מרכיבים
המרכיבים למילוי
400 גרם בשר צלעות טחון
כף גדושה בהרט
רבע כפית פלפל אנגלי טחון
2 כפות שמן לטיגון
כפית שטוחה מלח
2 בצלים
המרכיבים למעטפת
2 כוסות אורז עגול (500 גרם)
300 גרם פילה עוף טחון (לבקש מהקצב לטחון ללא הגידים) אם אין ניתן להשתמש בחזה עוף טחון
רבע חבילה פטרוזיליה
כפית שטוחה בהרט לקובות
כפית כורכום
כפית ושלושת רבעי מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 ביצה
כוס שמן לטיגון הקובות

הוראות הכנה
מכינים את המילוי – קוצצים 2 בצלים לקוביות קטנות ומניחים בצד. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל לשמן ומטגנים עד שקוביות הבצל נעשות שקופות. כשקוביות הבצל נעשות לשקופות מוסיפים 400 גרם בשר צלעות טחון ומערבבים. מוסיפים כף גדושה בהרט, רבע כפית פלפל אנגלי וכפית שטוחה מלח. מערבבים כל הזמן ומועכים עם מועך תפו"א או מזלג את הבשר עד שרואים שהוא משנה את צבעו והתבלינים והבצל מתמזגים עם הבשר. מכבים להבה ומניחים בצד לצינון. כשהמילוי מתקרר מסננים את כל הנוזלים שהצטברו במחבת.
מכינים את המעטפת – בסיר בינוני על להבה בינונית מחממים כדקה 2 כפות שמן. מוסיפים 2 כוסות אורז עגול, כפית מלח ומערבבים. מוסיפים 3 ורבע כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים כ – 23 דקות / עד שהאורז רך. סוגרים להבה וממתינים עד שהאורז מתקרר לגמרי.
קוצצים דק עלים מרבע חבילה פטרוזיליה ומעבירים לקערה, מוסיפים 3/4 כפית מלח, 300 גרם פילה עוף טחון, 2 כוסות אורז עגול מבושל, ביצה, כפית כורכום, כפית שטוחה בהרט , חצי כפית פלפל שחור ומערבבים היטב.
מכינים את הקובות – מכינים את הקובות עם ידיים לחות. מניחים קערית עם מים בצד להרטבת הידיים מידי פעם. לוקחים מבצק המעטפת כדור משטחים אותו, ממלאים בבשר, סוגרים, משטחים שוב, מהדקים ומניחים במגש. (כך עם כל הקובות)
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים כוס שמן 2 דקות כשהשמן חם מוסיפים את הקובות למחבת ומטגנים כ – 2 דקות מכל צד / עד שהקובות זהובות. לא הופכים את הקובות לפני שהן מזהיבות! מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.

רול חצילים ברוטב עגבניות

רול חצילים ברוטב עגבניות

רול חצילים ברוטב עגבניות

המרכיבים הבסיסיים
2 חצילים מאורכים גדולים
כוס שמן לטיגון עמוק
כף מלח גס
המרכיבים למילוי
חצי קילו בשר צלעות טחון
עלים מרבע חבילה כוסברה
עלים מרבע חבילה פטרוזיליה
עלים מ – 2 גבעולי סלרי
1 בצל גדול
3 כפות קמח מצה או פירורי לחם
כף שום כתוש
2 ביצים
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית קינמון
כף אבקת מרק עוף
כפית פפריקה מתוקה בשמן
כפית בהרט לקובות
כפית מלח
המרכיבים לרוטב
2 עגבניות גדולות
2 גבעולי סלרי
1 בצל גדול
100 גרם רסק עגבניות
כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית שטוחה מלח
2 כפות שמן
3 או 4 עגבניות לצליה (תלוי בגודל התבנית)

הוראות הכנה
מכינים את החצילים – שוטפים את החצילים, חותכים כל חציל ל – 8 או 9 פרוסות ארוכות תלוי בגודל החציל (לא לטבעות), מניחים על גבי רשת, מפזרים מעל כף מלח גס ומניחים למנוחה של חצי שעה לניקוז הנוזלים. (כשמנקזים את הנוזלים מהחצילים הם סופגים פחות שמן בעת הטיגון).
לאחר חצי שעה, מנקים את החצילים מהמלח הנותר וסופגים בעזרת נייר סופג את המים שהופרשו מהחציל. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים כוס שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מכניסים את החצילים למחבת. כשהחצילים רכים וזהובים משני הצדדים מוציאים אותם מהמחבת ומניחים על נייר סופג לספיגת השמן העודף.
מכינים את הרוטב – פורסים בצל אחד ו -2 גבעולי סלרי לפרוסות דקות ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את טבעות הבצל, גבעולי הסלרי ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף.
מגרדים 2 עגבניות במגרדת גסה ומוסיפים לסיר (את הקליפה זורקים). מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מוסיפים 100 גרם רסק עגבניות ומערבבים.
לאחר כ – 2 דקות מוסיפים כוס מים רותחים, כפית שטוחה מלח, כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן, חצי כפית פפריקה חריפה, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים 20 דקות.
מכינים את הרולים – מגרדים בצל גדול במגרדת גסה, סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה.
קוצצים דק עלים מרבע חבילה פטרוזיליה, עלים מרבע חבילה כוסברה, עלים מ – 2 גבעולי סלרי ומוסיפים לקערה.
מוסיפים חצי קילו בשר צלעות טחון, 2 ביצים, 3 כפות קמח מצה או פירורי לחם, כפית פפריקה מתוקה, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, כפית שטוחה מלח, כף שום כתוש, חצי כפית קינמון ומערבבים היטב את כל המרכיבים בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
מכינים את הרולים מניחים בשר בקצה החציל המטוגן, מגלגלים ומניחים בתבנית. כך עם כל פרוסות החצילים. מוסיפים 3 או 4 עגבניות בינוניות שלמות, חורצים בהן איקס בחלקן התחתון ומניחים בתבנית כשחלקן התחתון כלפי מעלה.
בסיום סידור הרולים בתבנית יוצקים מעליהם ומעל העגבניות את הרוטב החם מהסיר, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור מחומם ל – 200 מעלות. לאחר שעה מסירים את נייר הכסף וצולים 15 דקות נוספות ללא כיסוי.

עוף ותפודים בפפריקה ודבש

עוף ותפודים ברוטב פפריקה ודבשעוף ותפודים ברוטב פפריקה ודבש

מרכיבים
5 ירכיים עוף מנוקים ושטופים (או כל חלק אחר בעוף שאוהבים)
כפית פפריקה מתוקה בשמן (ניתן להשתמש גם פפריקה רגילה)
10 שיני שום
1 בצל
שקית תפודים
כפית שטוחה מלח
כף אבקת מרק עוף
½ כפית פלפל שחור
כף דבש
כף שמן
½ כוס מים
שקית קוקי גדולה

הוראות הכנה
מכניסים לקערה גדולה 10 שיני שום, חצי כוס מים, כף שמן, כפית פפריקה מתוקה, כף דבש, כף מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, כפית מלח ובעזרת כף מערבבים.
מקלפים את התפודים ומוסיפים לקערה. מקלפים את הבצל חותכים לרבעים ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את חלקי העוף והבצל ומערבבים עם הידיים עד שהתיבול יכסה את חלקי העוף והתפודים.
מכניסים לשקית קוקי את חלקי העוף הבצל והתפודים ויוצקים מעליהם את הרוטב שנותר בקערה. מניחים את שקית הקוקי עם העופות בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לשעה וחצי.
לאחר שעה וחצי חותכים את חלקה העליון של שקית הקוקי בעזרת סכין ואופים רבע שעה נוספת / עד שהתפודים זהובים ורכים.

קציצות בשר ברוטב ריבת בצל

קציצות בשר ברוטב ריבת בצל

קציצות בשר ברוטב ריבת בצל

מרכיבים
המרכיבים לקציצות
1/2 קילו בשר צלעות טחון פעם אחת
רבע חבילה פטרוזיליה
3 כפות קמח מצה
2 ביצים
1 בצל
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף
כף שום כתוש
חצי כפית קינמון (לא לוותר על הקינמון!)
3/4 כפית מלח
3 כפות שמן לטיגון הקציצות
המרכיבים לרוטב
3 כפות רוטב ריבת בצל לעוף
2 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן טבעי
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
עלים מרבע חבילה פטרוזיליה
3 פלפלים מרוקאים אדומים יבשים חריפים (או מתוקים – מה שאוהבים)
חצי כפית מלח

הוראות הכנה
מכינים את הקציצות – מגרדים בצל גדול במגרדת גסה, סוחטים את הנוזלים ומכניסים לקערה. קוצצים דק עלים מרבע חבילה פטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
מוסיפים לקערה חצי קילו בשר טחון, כף אבקת מרק עוף, 3/4 כפית מלח, כף שום כתוש, חצי כפית קינמון, חצי כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה, 2 ביצים, 3 כפות קמח מצה, מערבבים היטב ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן כ – 2 דקות, כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מכינים כ – 12 קציצות מתערובת הבשר, מטגנים כדקה וחצי מכל צד עד שהקציצות זהובות ומעבירים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מכינים את הרוטב – פורסים 2 בצלים גדולים לטבעות ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית (רצוי סוטאג') מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את טבעות הבצל, מערבבים תוך כדי טיגון עד שהבצל נעשה שקוף.
כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים 3 כפות רוטב ריבת בצל, כף סילאן, 2 כפות רוטב סויה, חצי כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור ומערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 2 דקות.
לאחר 2 דקות מוסיפים 3 פלפלים מרוקאים יבשים, מניחים את הקציצות בסיר,סוגרים מכסה, יוצקים על הקציצות מידי פעם מהרוטב שבסיר ומבשלים חצי שעה.

בוגלמה – תבשיל בשר וירקות מהמטבח הטורקי

בוגלמה

בוגלמה

מרכיבים
2 רצועות אסאדו בשרניות מחולקות ל- 4
4 בצלים גדולים
4 עגבניות גדולות
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
8 שזיפים מיובשים מגולענים
כף לימון כבוש
2 כפות שמן
חבילת פטרוזיליה
חבילת כוסברה
כוס מים רותחים
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית קינמון
כפית כורכום
כפית מלח
2 כמות שמן

הוראות הכנה
פורסים 2 בצלים גדולים לטבעות ומניחים בקערית, פורסים לטבעות לא עבות פלפל אדום, פלפל צהוב, פלפל ירוק ו – 4 עגבניות ומניחים בצד.
בסיר רחב, רצוי סוטאג' על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. לאחר שהבצל נעשה שקוף מוציאים אותו מהסיר, מחזירים לקערית ומחזירים את הסיר ללהבה.
מכניסים לסיר את חלקי הבשר ומטגנים מכל הכיוונים עד שהבשר משנה את צבעו. (בערך 5 דקות) מחזירים לסיר את הבצל, מוסיפים חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום ומערבבים.
מסדרים בסיר את הפלפלים מעל הבשר, מסדרים מעל הפלפלים את העגבניות הפרוסות, מוסיפים חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה וחצי כפית כורכום. מפזרים בסיר 8 שזיפים מגולענים, כף גדושה לימון כבוש, רבע כפית קינמון וכוס מים רותחים. מנערים מעט את הסיר, מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה הכי נמוכה בכיריים , מנמיכים אותה ומבשלים כ – 4 שעות / עד שהבשר מתרכך מאד.
הערה – ניתן להכין את התבשיל עם בשר כתף מרכזי מחולק לקוביות, בשר שריר מחולק לקוביות או קוביות בשר צלעות. במקרה שבחרתם סוג אחר של בשר זמן הבישול יתקצר בין שעתיים לשלוש שעות לאחר הוספת הבשר. בכל מקרה מכבים להבה רק שהבשר רך ונימוח.

כדורי עוף עם זיתים ולימון ברוטב חמוץ מתוק

כדורי עוף עם זיתים ולימון ברוטב חמוץ מתוק

כדורי עוף עם זיתים ולימון ברוטב חמוץ מתוק

מרכיבים
המרכיבים לרוטב
2 בצלים גדולים
2 כפות שמן
260 גרם רסק עגבניות
כוס וחצי מים רותחים
כ- 265 גרם זיתים ללא חרצנים (לאחר סינון)
2 פלפלים מרוקאים יבשים חריפים
2 כפות סילאן טבעי
כף שום כתוש
2 גבעולי סלרי עם עלים
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
לימון קטן
המרכיבים לכדורי עוף
700 גרם בשר עוף טחון
1 בצל גדול
עלים מרבע חבילה פטרוזיליה
3 כפות קמח מצה
כפית וחצי אבקת מרק עוף
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
1 ביצה

הוראות הכנה
מכינים את הרוטב – מביאים לרתיחה בסיר קטן 5 כוסות מים, מסננים קופסת זיתים ירוקים ללא חרצנים מהנוזלים, שוטפים את הזיתים, מכניסים לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מבשלים 5 דקות, מסננים מהנוזלים ומניחים בצד.
פורסים 2 בצלים גדולים לטבעות ומניחים בצד. בסיר רחב (רצוי סוטאג') על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים כ – 4 דקות עד שרואים שקצוות הבצל זהובות.
מוסיפים 2 פלפלים מרוקאים יבשים חריפים, כף שום כתוש ומטגנים דקה. לאחר דקה מוסיפים 260 גרם רסק עגבניות, חצי כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, 2 כפות סילאן, זיתים ללא חרצנים מקופסת שימורים אחת (כ – 265 גרם ואפשר גם יותר) כוס וחצי מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 15 דקות
מכינים את כדורי העוף – קוצצים לקוביות סופר קטנות בצל גדול ומכניסים לקערה. מוסיפים 700 גרם עוף טחון, 1 ביצה, 3 כפות קמח מצה או פירורי לחם, עלים מרבע חבילה פטרוזיליה, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית וחצי אבקת מרק עוף ומערבבים את כל המרכיבים.
לאחר 15 דקות, מרטיבים את הידיים, יוצרים כ – 12 כדורים מתערובת העוף ומוסיפים לסיר, יוצקים מהרוטב על הכדורים, סוגרים מכסה ומבשלים חצי שעה.
לאחר חצי שעה קוצצים דק 2 גבעולי סלרי עם העלים, מוסיפים לסיר, מוסיפים מיץ מלימון קטן, 3 טבעות לימון, סוגרים מכסה ומבשלים 10 דקות נוספות.

עוף באריסה ולימון בתנור

עוף באריסה ולימון בתנור

עוף באריסה ולימון בתנור

מרכיבים
3 כרעיים מחולקות לשוק ירך
2 כפות גדושות אריסה חריפה
2 כפות רוטב טריאקי
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק או חריף
כף לימון כבוש (אם אין קונים מוכן במרכולים)

הוראות הכנה
מדליקים תנור ל – 200 מעלות טורבו. מכניסים לקערה 2 כפות אריסה חריפה, 1 כף לימון כבוש, 1 כף רוטב טריאקי, 1 כף רוטב סויה, 1 כף רוטב צ'ילי ומערבבים.
יוצקים חצי כוס מי ברז לתבנית, מניחים את חלקי בעוף על המים ומברישים את חלקי העוף בכל הרוטב שבקערית. מכסים בנייר אפיה ואוטמים את התבנים עם נייר כסף. לאחר שעה מסירים את נייר האפיה ונייר הכסף ואופים חצי שעה נוספת / עד שהעופות מוזהבים.(כמו בתמונה)

בשר ראש וגרגירי חומוס בסגנון מרוקאי

בשר ראש עם גרגירי חומוס בסגנון מרוקאי - צילום: שפרה נחום

בשר ראש עם גרגירי חומוס בסגנון מרוקאי

מרכיבים
קילו וחצי בשר ראש
350 גרם חומוס גדולים (אני משתמשת בחומוס ענק של סוגת)
5 פלפלים מרוקאים, אדומים יבשים חריפים (מרוקנים מגרעינים)
שיני שום מראש שום שלם
חבילת כוסברה
כפית גדושה פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית גדושה כמון
חצי כפית כורכום
כפית מלח
2 כפות שמן
3 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה
משרים 350 גרם גרגירי חומוס בקערה מלאה במים למהלך הלילה.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן, כשהשמן חם מוסיפים קילו וחצי קוביות בשר וצורבים אותן מכל הכיוונים, בערך דקה וחצי מכל כיוון. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים שעה.
לאחר שעה מוציאים את הבשר מהסיר (שומרים את נוזלי הבשר!!!) ממתינים שיתקרר מעט, חותכים לקוביות קטנות ומניחים בצד. (לא זורקים את השומן רובו נמס בבישול, אם אתם לא אוהבים שומן זה הזמן להסיר חלק ממנו. אם בחרתם להסיר שומן חשוב לא להסיר את כולו)
מכניסים לתוך סיר רחב, רצוי סוטא'ג 350 גרם גרגירי חומוס ענק שהושרו כל הלילה, קוביות בשר קטנות, 5 פלפלים מרוקאים אדומים יבשים ושיני שום מראש שום שלם.
מסננים לתוך הסוטאג' את הנוזל שבו הורתח הבשר, מניחים את הסיר על להבה בינונית ומביאים לרתיחה.
כשהתבשיל מגיע לרתיחה מוסיפים כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור גרוס, כפית מלח, כפית גדושה כמון, מערבבים, מנמיכים להבה ומבשלים שעתיים / עד שגרגירי החומוס והבשר רכים. מנערים את הסיר מיד פעם. כשהתבשיל מוכן קוצצים דק עלים מחבילה שלמה של כוסברה, מוסיפים לסיר, מנערים מעט את הסיר ומכבים להבה לאחר 2 דקות.

שווארמה דג

שווארמה דג

שווארמה דג

מרכיבים
2 דגי לאברק טריים ומפולטים (יתקבלו 4 נתחי פילה)
כף גדושה וחצי תבלין שווארמה (קונים רק מחנות תבלינים!)
2 כפות שמן
חצי כפית מלח
המרכיבים לסלט
16 עגבניות שרי תמר אדומות נוקשות
16 עגבניות שרי תמר צהובות נוקשות
16 עגבניות שרי תמר מנומרות
2 מלפפונים בינוניים
מיץ מחצי לימון עסיסי
כף שמן זית עדין (או כל שמן אחר)
חצי כפית מלח
2 כפות טחינה מוכנה לא סמיכה מידי

הוראות הכנה
מכינים את הסלט שוטפים היטב את העגבניות, חוצים לחצאים מאורכים, כל חצי עגבניה חוצים לרבע וכל רבע חוצים ל – 2 כך שיתקבלו קוביות ומעבירים לקערה. חותכים 2 מלפפונים בינוניים לקוביות בגודל קוביות העגבניות, מוסיפים לקערה ומניחים בצד. בינתיים לא מתבלים את הסלט.
מכינים את הדג מניחים פלאנצ'ה על הכיריים שתתחמם היטב (אם אין אפשר להשתמש במחבת פסים איכותית). בינתיים, מכניסים לקערית 2 כפות שמן, כף וחצי תבלין שווארמה, חצי כפית מלח ומערבבים. מברישים את נתחי הדג בנדיבות עם המסה משני הצדדים וכשהמחבת ממש חמה, מניחים את נתחי הדג כשעורם מופנה כלפי תחתית הפלאנצ'ה ומבשלים 3 דקות. לאחר 3 דקות הופכים את ניתחי הדג ומבשלים 3 דקות נוספות. הדגים מוכנים כשהם זהובים מבחוץ ולבנים מבפנים. שלא תעיזו לייבש לי את הדגים! איך שהם מוכנים מכבים להבה.
מכינים את המנה מכינים 4 צלחות עם עומק, מתבלים את הסלט בכף שמן, מיץ מחצי לימון עסיסי, חצי כפית מלח, מערבבים ומניחים באמצע הצלחות. מפוררים כל נתח בעזרת מזלג לחתיכות בינוניות, (לא קטנות מידיי) ומניחים כל פילה. מזרזפים טחינה מוכנה על הדג ומגישים מיד. מומלץ להגיש עם פוקאצ'ה ביתית.
חשוב! את המנה מגישים מיד.

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , ,

6 תגובות ל פסח 2017 – 10 מנות עיקריות מדהימות לערב החג

  1. שרי 03/04/2017 at 08:14 #

    בוקר טוב,
    איך ניתן להירשם לבלוג לקבלת מתכונים?
    תודה

    • שפרה נחום 03/04/2017 at 16:50 #

      הי שרי, בצד שמאל של המסך ליד הזכוכית מגדלת של החיפוש יש אופציה להרשמה זה די פשוט.

  2. רונית 28/03/2017 at 08:20 #

    המתכונים פשוט מעולים. ואני אחת שהבישול אהוב עליי במיוחד

    • שפרה נחום 28/03/2017 at 16:06 #

      רונית, תודה רבה.

      • רונית אוחנה 29/03/2017 at 19:03 #

        נראה מעולה! חבל שאי אפשר להדפיס….
        אני יושבת ומעתיקה שישמר לי גם לפסח הבא..

        • שפרה נחום 29/03/2017 at 20:19 #

          בוודאי שאפשר להדפיס. תקישי על הלחצן הירוק עליו כתוב print friendly. אין צורך להעתיק…

כתיבת תגובה

16 + fifteen =

Translate »