פסח 2017 - מתכונים לפסח שאסור לפספס

פסח 2017 – מתכונים לפסח שאסור לפספס

google analytics בפוסט זה צפו 48,627 גולשים

מתכונים לפסח שאסור לפספס

איך אני אוהבת את חג הפסח. המאכלים, הריחות, אווירת החג המשפחתית. כולנו סביב שולחן החג ועל השולחן כל המאכלים שטרחנו להכין. השנה אני מפנקת אתכם במתכונים הכי חמים באתר. באתר, מתכונים רבים נוספים כשרים לפסח ותוכלו למצוא אותם כאן. מאחלת לכולכם חג פסח שמח וטעים.

 לחמניות לפסח

מתכון מנצח ללחמניות לפסח

     מתכון מנצח ללחמניות לפסח

מרכיבים
1 כוס וחצי פחות כף קמח מצה דק לעוגות (200 גרם)
1/3 כוס + כפית קמח תפוחי אדמה (50 גרם)
2 כוסות + 2 כפות מים (500 מיליליטר)
3/4 כוס שמן (160 מיליליטר שמן)
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
6 ביצים בגודל m

הוראות הכנה
מדליקים תנור ל – 180 מעלות. מכניסים לתוך קערה 200 גרם קמח מצה דק, 50 גרם קמח תפוחי אדמה, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח, מערבבים היטב ומניחים בצד.
מכניסים לתוך סיר 500 מיליליטר מים, 160 מיליליטר שמן, מביאים לרתיחה ומכבים להבה. מוסיפים לסיר את המרכיבים מהקערה ומערבבים נמרצות בעזרת כף עץ עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר ומעבירים לקערה.
ממתינים 10 דקות שהבצק יצטנן ומעבירים לקערת המיקסר. מתחילים להקציף במקצף במהירות בינונית ומוסיפים 6 ביצים. ביצה אחר ביצה בהפרש של חצי דקה האחת מהשניה. (בשום אופן לא מכניסים את כל הביצים יחד לקערת המיקסר!!!) מפסיקים להקציף כשמתקבל בצק אחיד (כדקה בערך). מעבירים לשק זילוף גדול, יוצרים חור גדול בשק הזילוף ומזלפים כ – 12 לחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה. (אין צורך בשימוש בצנטר) אופים 40 / 45 דקות / עד שרואים שהלחמניות תפוחות וזהובות.

סלט דליקדו – אבוקדו וירוקים ברוטב חרדל ודבש

סלט דליקדו - אבוקדו וירוקים ברוטב חרדל ודבש

סלט דליקדו – אבוקדו וירוקים ברוטב חרדל ודבש

קוסקוס כשר לפסח ללא גלוטן

קוסקוס כשר לפסח ללא גלוטן

קוסקוס כשר לפסח ללא גלוטן

מרכיבים
500 גרם קמח תירס מהיר הכנה (אינסטנט)
1/3 כוס שמן
כפית גדושה מלח
4 ורבע כוסות מי ברז

לזניה חלבית כשרה לפסח

לזניה חלבית כשרה לפסח

לזניה חלבית כשרה לפסח

מרכיבים
חצי קילו גבינה לבנה
חצי קילו פתיתי גבינה צהובה
450 גרם רוטב מוכן לפיצה
2 ביצים
6 מצות
כפית שטוחה מלח

תפוחי אדמה פריזיאן כמו באולמות

תפוחי אדמה פריזיאן כמו באולמות

תפוחי אדמה פריזיאן כמו באולמות

מרכיבים
מארז תפוחי אדמה קטנים – קילו
1/3 כוס שמן
5 גבעולי טימין
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
1/2 כפית מלח גס
הוראות הכנה

מדליקים תנור ל – 200 מעלות טורבו. שוטפים קילו תפוחי אדמה קטנים, מסננים מנוזלים, חוצים לשנים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
יוצקים מעל תפוחי האדמה שליש כוס שמן, מוסיפים חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח גס ומערבבים. מוסיפים 5 גבועלי עלי טימין ומכניסים לחצי שעה לתנור.
לאחר חצי שעה מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים את תפוחי האדמה עם התבלינים ומכניסים את התבנית לתנור לחצי שעה נוספת.
לאחר שחלפה חצי שעה נוספת, שוב, מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים את תפוחי האדמה עם התבלינים והשמן, אופים פעם אחרונה רבע שעה עד עשרים דקות (תלוי בגודל תפוחי האדמה). לאחר רבע שעה מכבים את התנור, כשהתנור מכובה משאירים בו את תפוחי האדמה 10 דקות נוספות ולאחר מכן מגישים.

קציצות בשר וקישואים מדהימות

קציצות בשר וקישואים

קציצות בשר וקישואים

מרכיבים
600 גרם בשר צלעות טחון
2 קישואים גדולים
1 בצל גדול
עלים מרבע חבילה שמיר (אפשר גם פטרוזיליה)
2 ביצים
כף גדושה אבקת מרק עוף
חצי כפית פלפל שחור
כפית שטוחה מלח
3 כפות קמח מצה
בערך כוס שמן לטיגון הקציצות.

הוראות הכנה
מגרדים במגרדת גסה 2 קישואים גדולים, בצל גדול, סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה. קוצצים דק עלים מרבע חבילה שמיר ומוסיפים לקערה.
מוסיפים 600 גרם בשר טחון, 2 ביצים, כף גדושה אבקת מרק עוף, כפית שטוחה מלח, חצי כפית פלפל שחור, 3 כפות קמח מצה ומערבבים למסה אחידה.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים כוס שמן. כשהשמן ממש חם יוצרים קציצות מהמסה ומטגנים כדקה וחצי מכל צד.
כשהקציצות זהובות בחלקן התחתון הופכים אותן בקלות בעזרת 2 מזלגות. כשהקציצות זהובות מעבירים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.

עוגת שוקולד הקסם השחור כשרה לפסח פרווה

מרכיבים
 4 ביצים
כוס וחצי קמח מצה דק לעוגות
חצי כוס קמח תפוחי אדמה
2 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
חצי כוס אבקת קקאו
חצי כוס אבקת שוקולית
2 כוסות סוכר (400 גרם)
2 כוסות מים חמים (סף רתיחה) 480 מיליליטר
1 כוס שמן (240 מיליליטר)
200 גרם שוקולד מריר
מיכל שמנת צמחית לקצפת (250 מיליליטר)

הוראות הכנה
מחממים תנור ל – 180 מעלות חום.
מכניסים לתוך קערה כוס וחצי קמח מצה דק לעוגות, חצי כוס קמח תפוחי אדמה, 2 כוסות סוכר, 2 אבקת אפיה, 1 סוכר וניל, חצי כוס אבקת קקאו, חצי כוס אבקת שוקולית ומערבבים נמרצות בעזרת כף. מוסיפים 4 ביצים, כוס שמן ומתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה 2 כוסות מים חמים ומקציפים עד לקבלת מסה אחידה.
משמנים תבנית מלבנית חד פעמית גדולה (לא הענקית ולא הבינונית) 25/30 ס"מ, מעבירים את המסה לתבנית ואופים כ – 45 דקות.
מכניסים שמנת מתוקה צמחית לסיר קטן ומחממים על להבה בינונית עד שהשמנת חמה מאד ומבעבעת מעט ומכבים להבה. (כ – 2 דקות) שוברים לקוביות 150 גרם שוקולד מריר (חבילה וחצי), מכניסים לתוך הסיר את קוביות השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נטמע בשמנת. (במידה והתקבל קרם בהיר מניחים על הלהבה הכי נמוכה בכיריים את הסיר ומערבבים עד שמקבלים קרם שוקולד כהה יותר) את חצי חבילת השוקולד הנותרת מניחים בצד.
יוצקים חצי מכמות קרם השוקולד שבסיר לתוך קערית ומניחים בצד. שוברים לקוביות את חצי חבילת השוקולד שנותרה ומוסיפים לקרם שוקולד שבסיר. מערבבים את הקרם בסיר עם השוקולד עד שהשוקולד נטמע בקרם ומניחים בצד. כשמוציאים את העוגה מהתנור מחוררים חורים בכל שטח העוגה בעזרת קיסם עץ. (כ – 20 חורים) יוצקים על העוגה כשהיא חמה את קרם השוקולד הדליל מהקערית וממתינים 5 דקות. לאחר 5 דקות יוצקים על העוגה את קרם השוקולד הסמיך מהסיר.
מצננים, מכסים את העוגה בנייר כסף בזהירות שהנייר לא ידבק לשוקולד ומעבירים למקרר. (העוגה מאד טעימה כשהיא בטמפרטורת החדר) אם משתמשים בתבנית קפיץ חשוב מאד לאטום אותה היטב כיוון שהמסה מאד דלילה ובמידה ואין איטום טוב תהיה לכם נזילה רצינית מהתבנית.

חג פסח שמח וכשר,
שפרה.  

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

עדיין אין תגובות.

כתיבת תגובה

one × two =

Translate »