עלי פילו במילוי בשר

מנות ראשונות מושלמות לערב החג

google analytics בפוסט זה צפו 13,138 גולשים

מנות ראשונות מושלמות לערב החג

בלינצ'ס בשר ברוטב פטריות

בלינצ'ס בשר ברוטב פטריות

בלינצ'ס בשר ברוטב פטריות

בלינצ'ס בשר ברוטב פטריות
המרכיבים לתערובת הבלינצ'ס
2 כוסות קמח (280 גרם)
2 כוסות מים (480 מיליליטר)
כף שמן
3 ביצים
כפית מלח
המרכיבים לתערובת הבשר
1 בצל גדול
250 גרם בשר טחון צלעות או צוואר
כפית שטוחה בהרת
רבע כפית פלפל אנגלי
רבע כפית פלפל שחור
כפית מלח
כף שמן
המרכיבים לרוטב פטריות
1 סלסלת פטריות שמפניון טריות
רבע כפית אגוז מוסקט
כוס וחצי מים (360 מיליליטר)
רבע כפית מלח
כף וחצי אבקת מרק פטריות אם אין ניתן להשתמש באבקת רוטב פטריות של אסם
כף מלאה קמח
כף שמן
מכינים את תערובת הבלינצ'ס – מכניסים לקערה 3 ביצים, 2 כוסות קמח, 2 כוסות מים, כף שמן, כפית מלח וטורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה. מכסים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מכינים את המילוי – קוצצים בצל לקוביות קטנות ומניחים בצד. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים כף שמן דקה. לאחר דקה מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים 250 גרם בשר טחון ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים כפית שטוחה בהרת, רבע כפית פלפל אנגלי, רבע כפית פלפל שחור, כפית שטוחה מלח ומערבבים. מבשלים 3 דקות נוספות טועמים, מתקנים תיבול ומכבים להבה.
מוציאים את הבלילה של הבלינצ'ס מהמקרר, מערבבים היטב, יוצקים אותה דרך מסננת לקערה אחרת (למניעת היווצרות גושים) ומניחים בצד. מניחים מחבת טפלון לא גדולה על להבה בינונית מונמכת 2 דקות. יוצקים למחבת כפית שמן ומנערים בעדינות את המחבת כך שהשמן יכסה את תחתית המחבת. יוצקים מצקת מהבלילה למחבת, מנערים בעדינות את המחבת כך שהבלילה תכסה את תחתית המחבת. לאחר כדקה בערך כשרואים שהבלילה מתייבשת הופכים את הבלינצ'ס, מטגנים 20 שניות נוספות ומעבירים לצלחת. מסיימים לטגן את כל הבלינצ'סים באותו האופן מבלי להוסיף שמן למחבת.
מכינים את הרוטב מסירים חצי "רגל" לפטריות פורסים לפרוסות דקות ומניחים בצד. במחבת רחבה מחממים כף שמן כדקה. מוסיפים את הפטריות למחבת, מקפיצים כ – 3 דקות, מכבים להבה ומניחים בצד.
מכניסים לתוך סיר בינוני כף מלאה קמח, כף וחצי אבקת מרק פטריות או שקיק אבקת רוטב פטריות, רבע כפית אגוז מוסקט, כוס וחצי מים ומערבבים כדקה. מניחים את הסיר על הלהבה הבינונית בכיריים וכל הזמן מערבבים. כשהמסה מגיעה לסף רתיחה ממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב סמיך. כשמתקבל רוטב סמיך מערבבים דקה נוספת ומכבים להבה. טועמים, אם חסרה מליחות מוסיפים מלח לפי טעמכם. אם המסה סמיכה מידי מוסיפים 2 כפות מים ומערבבים.
מרכיבים את המנה – פורסים עלה בלינצ'ס על משטח עבודה, מניחים כף תערובת בשר בקצה הבלינצ'ס הקרוב אליכם, מקפלים שליש מעלה הבלינצ'ס למרכז, מקפלים את השולים למרכז, מגלגלים ומניחים בתבנית. כך עם כל הבלינצ'סים.
סמוך להגשה מחממים את הבלינצ'סים 7 דקות ב – 200 מעלות חום, מעבירים לצלחות הגשה, יוצקים רוטב פטריות חם על הבלינצ'ס ומגישים.

 

מאפה במילוי בשר אסאדו

מאפה במילוי בשר אסאדו

מאפה במילוי בשר אסאדו

מאפה במילוי בשר אסאדו
המרכיבים למילוי
קילו ו – 200 גרם בשר אסאדו ללא עצם חתוך לקוביות
כף תבלין לשווארמה
1 בצל
1 גזר
גבעול סלרי עם העלים
כפית מלח
המרכיבים למאפה
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 וחצי כוסות מים חמימים (600 מיליליטר)
חצי כוס שמן (120 מיליליטר)
1 ביצה
כף מלח
המרכיבים לציפוי
1 ביצה
כפית סוכר
מכינים את הבשר – מכניסים לתוך סיר קילו + 200 גרם קוביות בשר אסאדו, גזר, בצל, גבעול סלרי עם העלים (משמשים כתבלין), מכסים ב – 4 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מוסיפים כף גדושה תבלין לשווארמה, כפית מלח, סוגרים מכסה ומבשלים 3 שעות / עד שהבשר ממש רך. טועמים, חסר מלח מוסיפים עוד חצי כפית.
כשהבשר מוכן מוציאים אותו מהסיר ומחכים עד שיצטנן. כשהבשר מצטנן מפוררים אותו לקערה אם נתקלים בחלקי שומן קשים זורקים אותם. את השומן הרך משאירים. מוסיפים כ – 3 כפות מהנוזלים שבסיר לתוך הקערה ומניחים בצד. (בשלב הזה אם רוצים להכין מראש ניתן להכניס את הבשר לקופסה ולשמור כיומיים במקרר / עד להכנת המאפה)
מכינים את המאפה – מנפים קילו קמח לתוך קערה, מוסיפים 2 כפות שמרים יבשים, 4 כפות סוכר ומערבבים את כל המרכיבים בעזרת כף.
מוסיפים ביצה, 2 כוסות וחצי מים חמימים (600 מיליליטר) ומתחילים ללוש. מוסיפים בהדרגה חצי כוס שמן (120 מיליליטר) וממשיכים ללוש כ – 5 דקות. לאחר 5 דקות מוסיפים כף מלח, לשים 2 דקות, מכסים בנילון (אפשר של הקניות) ומעליו מגבת ומניחים להתפחה של שעה / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו משמנים את הידיים, לשים את הבצק לישה קצרה, מוציאים ממנו את האוויר, מכסים במגבת דקה ומתפיחים חצי שעה / עד להכפלת הנפח.
לאחר חצי שעה מדליקים תנור ל – 180 מעלות חום. מחלקים את הבצק בידיים משומנות ל – 15 כדורים במשקל זהה (150 גרם) , משמנים מעט משטח עבודה, מכדררים לכדור, פורסים בעזרת הידיים למלבן, מניחים 2 כפות גדושות בשר בשליש הקרוב אליכם, מגלגלים, אוספים את הבצק מהשולים למרכז, מגלגלים עד הסוף ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מתפיחים את הבצק כ – 20 דקות / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו טורפים ביצה עם כפית סוכר בקערית, מברישים על הבצק, ואופים חצי שעה / עד שהמאפה זהוב. מוציאים את המאפים מהתבנית בעודם חמים ומניחים על גבי רשת עד שהם מצטננים.
הערה – ניתן להכין יותר מאפים אם מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם. הירקות שמכניסים לסיר עם הבשר משמשים כתבלין ולא מכניסים אותם למאפה.

ריבועי בצק עלים במילוי בצל

בצק עלים במילוי בצל

ריבועי בצק עלים במילוי בצל

ריבועי בצק עלים במילוי בצל
מרכיבים
3 כפות שמן חמניות
4 בצלים גדולים
כף שום כתוש
רבע כפית פלפל שחור
כפית מלח שטוחה
עלים מ – 3 ענפי טימין
ביצה
הוראות הכנה
מחממים תנור ל – 200 מעלות. פורסים 4 בצלים גדולים לטבעות דקות ומניחים בצד. טורפים ביצה ומניחים בצד.
מחלקים בצק עלים למרובעים ככמות הסועדים (עד 12), חורצים בתוך כל פיסת בצק חריץ מרובע כ – 2 ס"מ מהשוליים כלפי המרכז. (חורצים את החריץ לא עד הסוף!) מסדרים את הבצל במרכז כל מרובע בצק כך שהשוליים פנויים ומורחים בשוליים ביצה טרופה. אופים כ – 20 דקות / עד הזהבה.

עלי פילו במילוי בשר

בורקס בשר מעלי פילו - צילום: שפרה נחום

עלי פילו במילוי בשר

עלי פילו במילוי בשר
מרכיבים
חצי קילו בשר צלעות טחון
2 בצלים גדולים
2 כפות צנוברים (אם לא אוהבים ניתן לוותר)
14 עלי פילו עד 16 עלי פילו
חצי כוס שמן + 2 כפות שמן
כף גדושה בהרט לקובות
רבע כפית פלפל אנגלי
כפית מלח
הוראות הכנה
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים חצי קילו בשר צלעות טחון, מועכים ומערבבים כל הזמן עד שהבשר הופך לפירורי ומשנה את צבעו. (כ – 4 דקות)
מוסיפים כפית מלח, כף בהרט לקובות, רבע כפית פלפל אנגלי, 2 כפות צנוברים, מערבבים ומועכים את הבשר כל הזמן עד שהתבלינים נטמעים בבשר והבשר בשל. (בערך לאחר כ – 7 דקות) כשהבשר בשל מכבים להבה וממתינים כ – 15 דקות עד שהבשר יצטנן.
לאחר שהבשר ההצטנן, מניחים עלה פילו על משטח עבודה, מורחים אותו בשמן, מניחים מעל העלה עלה נוסף, מורחים גם אותו בשמן, מניחים בקצה הבצק בשר בנדיבות לאורך כל העלה, מגלגלים לגליל, יוצרים שבלול, מברישים על השבלול שמן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
לאחר שכל השבלולים מוכנים מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ – 45 דקות ב – 180 מעלות / עד שהשבלולים זהובים.

Print Friendly, PDF & Email
עדיין אין תגובות.

כתיבת תגובה

2 + 2 =

Translate »