מתכונים מומלצים לשבועות

מתכונים מומלצים לשבועות

google analytics בפוסט זה צפו 6,125 גולשים

איזה כיף שחג שבועות לובש לבן כל שנה ובאופן מסורתי כולנו נפרדים לרגע ממאכלי הבשר לטובת שפע גבינות וירקות. מצרפת לכם את ההמלצה שלי לערב החג. חג שמח!

 

סלט בלקני

סלט בלקני

מרכיבים: 1 חסה בינונית, 3 פלפלים אדומים, 2 פלפלים צהובים, 2 פלפלים כתומים, 2 פלפלים ירוקים, קובית גבינה בולגרית, 1 חציל מאורך גדול, רוטב ויניגרט (אנ י קניתי של אוסם), 3 כפות שמן, 3/4 כפית מלח.
הוראות הכנה: מדליקים תנור ל – 200 מעלות.שוטפים פלפל אדום, פלפל צהוב, פלפל כתום וחציל, חותכים לקוביות לא גדולות ומעבירים לקערה. מוסיפים 3 כפות שמן, שלושת רבעי כפית מלח, מערבבים הכל היטב, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כחצי שעה / עד שהחציל והפלפל מתרככים ומעבירים לקערה.
שוטפים היטב את החסה, קוצצים לרצועות לא עבות ומעבירים לקערת הגשה (רצוי שטוחה ורחבה). קוצצים את כל הפלפלים שנותרו לקוביות גסות (בערך 32 קוביות מפלפל גדול) ומפזרים מעל החסה. מפזרים את החציל והפלפל הקלוי על הירקות בקערה.
חותכים גבינה בולגרית לקוביות לא גדולות ומפזרים על הירקות. מגישים עם רוטב ויניגרט.

פסטה סלנטיני בשמנת ובזיליקום

סלנטיני בשמנת ובזיליקום

מרכיבים: 500 גרם פסטה סלנטיני, חבילת בזיליקום (צרור גדול), 100 גרם חמאה, חצי כוס שמנת מתוקה לקצפת, כף שום כתוש, 3 כפות גבינת פרמזן מגורדת (הפרמזן משגע עם הבזיליקום והשום אבל אם אין אפשר לוותר), 2 כפיות מלח.
הוראות הכנה: בסיר רחב ממלאים כ – 3 ליטר מים, מוסיפים כפית מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים את הסלנטיני כ – 12 דקות / לפי הוראות היצרן. מסננים מנוזלים ומניחים בצד. קוצצים גס עלים מחבילה שלמה של בזיליקום. (צרור גדול), מכניסים לתוך קלחת קטנה (או סיר קטן 100 גרם חמאה, מניחים את הסיר על הלהבה הכי נמוכה בכיריים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה לקצפת, מערבבים, מביאים לרתיחה ומוסיפים עלי בזיליקום קצוצים גס, כפית שטוחה מלח, כף גדושה שום כתוש, מערבבים, שוב מביאים לרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים 2 דקות. מעבירים את הסלנטיני לקערה גדולה, יוצקים מעל את רוטב הבזיליקום, מערבבים, מתקנים תיבול, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים גבינת פרמזן ומגישים.

פשטידת ברוקולי

פשטידת ברוקולי - צילום: שפרה נחוםמרכיבים: 1 שקית ברוקולי קפוא, 2 שמנת חמוצה, כוס גבינת מוצרלה מגורדת, חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת, גביע קוטג' 5%, 5 כפות גדושות קמח (ניתן להשתמש בקמח מלא), 3 כפות פרורי לחם, 5 ביצים\ חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, 20 גרם חמאה (כף), כפית אבקת אפיה
הוראות הכנה: מחממים תנור ל – 180 מעלות. מכניסים לקערת זכוכית עמוקה את פרחי הברוקולי ויוצקים עליהם מים רותחים. לאחר כ – 4 דקות כשהברוקולי הפשיר מסננים את הברוקולי מהנוזלים וחוצים את פרחי הברוקולי הגדולים ל – 2. מוסיפים לקערה 5 ביצים, 5 כפות גדושות קמח (אפשר קמח מלא), כוס גבינת מוצרלה מגורדת, חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת, 2 שמנת חמוצה, גביע קוטג' 5%, כף חמאה, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית אבקת אפיה ומערבבים. משמנים תבנית (פיירקס או תבנית חד פעמית בינונית בגודל 26/30) ויוצקים את הבלילה לתבנית. מפזרים מעל הבלילה 3 כפות פירורי לחם, מכניסים לאפיה באמצע התנור ומניחים על הפשטידה נייר כסף. (לא אוטמים את התבנית רק מניחים כדי שלא יהיה חום ישיר מהחלק העליון של התנור). לאחר 40 דקות מסירים את נייר הכסף ואופים 7 דקות נוספות / עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

Print Friendly, PDF & Email
עדיין אין תגובות.

כתיבת תגובה

one × three =

Translate »