סופגניות

מתכונים לחנוכה

google analytics בפוסט זה צפו 5,078 גולשים

מתכונים לחנוכה

ארוחה קלילה וטעימה שהאורחים שלכם ידברו עליה הרבה אחרי חנוכה.
מה בתפריט?

סלט גוואקמולי
גוואקמולי - צילום: שפרה נחוםמרכיבים:
2 אבוקדו גדולים, 1 בצל סגול בינוני, 1 פלפל חריף ירוק, 1 עגבניה מוצקה, חצי לימון, עלים מ – 10 גבעולי כוסברה (כרבע חבילה), כפית רוטב צ'ילי חריף, 3/4 כפית מלח
הוראות הכנה:
1. קוצצים בצל סגול, עגבניה מוצקה ופלפל ירוק חריף לקוביות קטנות מאד ומעבירים לקערה.
2. מקלפים 2 אבוקדו חותכים לקוביות קטנות או פרוסות דקות ומוסיפים לקערה.
3. קוצצים דק עלים מ – 10 גבעולי כוסברה ומוסיפים לקערה.
4. מוסיפים מיץ מחצי לימון, 3/4 כפית מלח, כפית רוטב צ'ילי חריף ומערבבים היטב.

סלט חמוציות סלרי ובוטנים
מרכיבים: סלרי עלים שלם גבעולים ועלים ( כ – 11 גבעולים עם העלים),  כוס וחצי חמוציות מיובשות מסוכרות,  כוס בוטנים קלויים,  3 כפות רוטב סויה תבלון,  3 כפות רוטב טריאקי,  2 כפות שמן.
הוראות הכנה
1. שוטפים את גבעולי הסלרי היטב, מפרידים מהעלים ופורסים לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה ומעבירים לקערה. (אם אין מנדולינה פורסים דק בעזרת סכין חדה)
2. קוצצים דק את עלי הסלרי ומוסיפים לקערה.
3. מקלפים את הקליפות מהבוטנים, חוצים אותם ל – 2 ומוסיפים לקערה. מוסיפים כוס וחצי חמוציות ומערבבים.
4. מוסיפים 3 כפות רוטב טריאקי, 3 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן ומערבבים. 5. משאירים למנוחה של 10 דקות לפחות לספיגת הטעמים ומגישים.

סלט ביצים - צילום: שפרה נחוםסלט ביצים
מרכיבים:
7 ביצים, 3 בצלים ירוקים, 2 כפות מיונז, כפית שטוחה מלח, רבע כפית חרדל
הוראות הכנה:
1. מבשלים את הביצים 20 דקות, עד שמתקבלות ביצים קשות וממתינים שיתקררו.
2. חותכים 3 בצלים ירוקים לטבעות דקות ומעבירים לקערה.
3. מועכים את הביצים בעזרת מזלג עד לקבלת פירורים (אפשר לחתוך דק בעזרת סכין או להשתמש במועך תפוחי אדמה)
4. מוסיפים 2 כפות מיונז, רבע כפית חרדל, כפית מלח ומערבבים. (טועמים ומתקנים תיבול)

סלט גרגירי חומוס בעשבי תיבול - צילום: שפרה נחוםסלט גרגירי חומוס ועשבי תיבול
מרכיבים:
כוס גרגרי חומוס,  חצי פלפל ירוק חריף, 1 בצל סגול בינוני, חצי חבילה כוסברה, חצי חבילה פטרוזיליה,  20 עגבניות שרי,  מיץ מלימון שלם,  כף גדושה לימון כבוש,  כפית מלח, כף שמן זית, רבע כפית אבקת סודה לשתיה,  2 כפות טחינה גולמית
הוראות הכנה:
1. מכניסים כוס גרגירי חומוס לקערה, מוסיפים 4 כוסות מים ומשרים במהלך הלילה.
2. מסננים את הנוזלים מהחומוס ומעבירים את החומוס לסיר בינוני.
3. מוסיפים לסיר 5 כוסות מים ומבשלים על להבה בינונית.
4. כשהמים מתחילים לרתוח מנמיכים להבה, מסירים את הקצף הלבן שנוצר על המים ומוסיפים רבע כפית סודה לשתיה. (לא יותר!)
5. מבשלים כשעה ורבע / עד שגרגרי החומוס רכים.
6. מכבים להבה, מסננים את הנוזלים, מעבירים לקערה, וממתינים שגרגירי החומוס יתקררו.
7. כשגרגירי החומוס קרים קוצצים דק חצי חבילה כוסברה וחצי חבילה פטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
8. חוצים חצי פלפל ירוק חריף, מסירים את הגרעינים, פורסים דק לחצאי טבעות ומוסיפים לקערה.
9. שוטפים את העגבניות, מחלקים כל עגבניה לרבעים ומוסיפים לקערה.
10. חוצים בצל סגול בינוני ל – 2, פורסים דק לחצאי טבעות ומוסיפים לקערה.
11. מוסיפים כף גדושה לימון כבוש, מיץ מלימון שלם, כפית מלח, כף שמן זית ומערבבים.
12. מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים זרם דק שתי כפות טחינה גולמית על הסלט ומגישים

דג דג סול מטוגן - צילום: שפרה נחוםסול מטוגן
מרכיבים: 6 דגי סול,  2 ביצים,  3/4 כוס קמח,  חצי כוס שמן,  עלים מ – 3 גבעולי פטרוזיליה, 2 כפות שקדים פרוסים מולבנים,  מיץ מלימון שלם,  חצי כפית מלח גס, חצי כפית מלח.
הוראות הכנה:
1. סוחטים לקערה מיץ מלימון שלם, חצי כפית מלח גס ויוצקים לקערה 4 כוסות מי ברז.
2. מכניסים את הדגים לקערה ומשרים 10 דקות.
3. אחרי 10 דקות מסננים את הנוזלים ומניחים את הדגים בצד.
4. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן.
5. בינתיים בצלחת שטוחה מפזרים 3/4 כוס קמח ומניחים בצד.
6. בקערה קטנה טורפים 2 ביצים (בעזרת מזלג) עם חצי כפית מלח ומניחים בצד.
7. כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מקמחים את הדגים משני הצדדים, טובלים בביצים הטרופות ומעבירים למחבת.
8. מטגנים כדקה וחצי מכל צד / עד שהדגים זהובים ומעבירים לצלחת הגשה.
9. קוצצים עלים מ – 3 גבעולי פטרוזיליה ומפזרים מעל הדגים.
10. מפזרים מעל הדגים 2 כפות שקדים מולבנים פרוסים ומגישים.

פשטידת ברוקוליפשטידת ברוקולי (ניתן להכין יום קודם)
מרכיבים: 1 שקית ברוקולי קפוא, 2 שמנת חמוצה, כוס גבינת מוצרלה מגורדת, חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת, גביע קוטג' 5%, 5 כפות גדושות קמח (ניתן להשתמש בקמח מלא), 3 כפות פרורי לחם, 5 ביצים, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, 20 גרם חמאה (כף), ליטר מים רותחים להפשרת הברוקולי, כפית אבקת אפיה
הוראות הכנה
1. מכניסים לקערת זכוכית עמוקה את פרחי הברוקולי ושופכים עליהם מים רותחים.
2. לאחר כ – 4 דקות כשהברוקולי הפשיר שופכים את המים מהקערה, וחוצים את פרחי הברוקולי הגדולים ל – 2.
3. מוסיפים לקערה 5 ביצים, 5 כפות גדושות קמח (אפשר קמח מלא), כוס גבינת מוצרלה מגורדת, חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת, 2 שמנת חמוצה, גביע קוטג' 5%, כף חמאה, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית אבקת אפיה ומערבבים.
4. משמנים תבנית (פיירקס או תבנית חד פעמית בינונית בגודל 26/30) ושופכים את הבלילה לתבנית.
5. מפזרים מעל הבלילה את פרורי הלחם, מכניסים לאפיה בחום של 180 מעלות באמצע התנור ומניחים על הפשטידה נייר כסף. (לא אוטמים את התבנית רק מניחים כדי שלא יהיה חום ישיר מהחלק העליון של התנור) לאחר 40 דקות מסירים את נייר הכסף ואופים 7 דקות נוספות / עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

בואיקוס - צילום: שפרה נחוםבואיקוס טעים אש!
מרכיבים: 2 כוסות קמח (300 גרם), 200 גרם גבינת קשקבל, 200 גרם פתיתי גבינה צהובה, 1 שמנת חמוצה (200 גרם), 1 אבקת אפיה, חצי כוס שמן (120 מיליליטר), 2 ביצים, חצי כפית מלח, חלמון, כף שומשום
הוראות הכנה:
1. מגרדים במגרדת גסה 200 גרם גבינת קשקבל ומניחים בצד.
2. מנפים 2 כוסות קמח עם אבקת אפיה לתוך קערה, מוסיפים 200 גרם פתיתי גבינה צהובה, 200 גרם גבינת קשקבל מגורדת, 1 שמנת חמוצה, 2 ביצים, חצי כפית מלח, חצי כוס שמן ולשים למסה אחידה.
3. משמנים ידיים, ויוצרים מהבצק כ – 20 כדורים ומעבירים לתבנית. מורחים על כל כדור חלמון ביצה, זורים מעל החלמון שומשום ואופים 20 דקות ב – 180 מעלות חום.

לביבות קישואים - צילום: שפרה נחוםלביבות קישואים
מרכיבים:
6 קישואים בינוניים, 5 ביצים, רבע חבילה גבעולי שמיר, 1 בצל בינוני, 6 כפות גדושות פרורי לחם, כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור, ½ כוס שמן לטיגון עמוק
הוראות הכנה:
1. מגרדים את הקישואים במגרדת גסה מעבירים לקערה.
2. מגרדים בצל במגרדת גסה מוסיפים לקערה וסוחטים היטב את קישואים והבצל מהנוזלים.
3. קוצצים רבע חבילה עלי שמיר דק מאד ומוסיפים לקישואים ולבצל.
4. מוסיפים 5 ביצים, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, 6 כפות פרורי לחם ומערבבים.
5. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות.
6. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים יוצקים בעזרת כף גדולה מהבלילה לשמן החם. הופכים את הלביבות לאחר כ – 3 דקות  כשרואים ששולי הלביבות מזהיבות.
במידה והלביבות רכות מאד כשמנסים להפוך אותן, לא ממהרים להפוך, כנראה שלא טוגנו מספיק והן עשויות להתפרק, ממתינים עוד דקה ואז הופכים.
7. מעבירים את הלביבות לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.

לביבות - צילום: שפרה נחוםלביבות תפוחי אדמה
מרכיבים: 
4 תפוחי אדמה גדולים מזן דזירה, 1 בצל גדול, 4 ביצים, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית מלח, כוס שמן לטיגון הלביבות
הוראות הכנה:
1. מקלפים ושוטפים 4 תפוחי אדמה ובצל גדול. מגרדים במגרדת גסה לתוך קערה ומניחים בצד 10 דקות.
2. לאחר 10 דקות סוחטים היטב את כל הנוזלים מתפוחי האדמה והבצל ומוסיפים 4 ביצים, כפית מלח, כפית שטוחה פלפל שחור ומערבבים.
3. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים כוס שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים יוצקים בעזרת כף מהמסה למחבת. מטגנים כ – 2 / 3 דקות מכל כיוון / עד שרואים שהלביבות זהובות.
4. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.

ספינג' - סופגניה מרוקאית עם טוויסט - צילום: שפרה נחוםספינג'
מרכיבים:
קילו מאה וחמישים גרם קמח (קילו+כוס), 4  כוסות מים חמימים / פושרים (800 מיליליטר), חצי כוס שמן
2 כפות שמרים יבשים, כף מלח,  כוס סוכר (200 גרם),  חצי כפית מחלב טחון, 2 כוסות שמן לטיגון עמוק, כוס סוכר לעיטור
הוראות הכנה:
1. מכניסים לתוך קערה גדולה כף מלח, מנפים מעל המלח קילו מאה וחמישים גרם קמח, מוסיפים 2 כפות שמרים יבשים, כוס סוכר (200 גרם), חצי כפית מחלב טחון, 4 כוסות מים חמימים (800 מיליליטר), חצי כוס שמן (120 מיליליטר) ולשים את כל התערובת כ – 5 דקות עד לקבלת בצק דביק וגמיש. מניחים ל – 40 דקות התפחה / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. אחרי 40 דקות משמנים ידיים ושוב לשים את הבצק 5 דקות, מתפיחים פעם נוספת, חצי שעה / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. לאחר חצי שעה, בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כוסות שמן כ – 3 דקות / עד שהשמן חם ומתחיל להעלות אדים. כשהשמן חם, בידיים לחות (לשים לב להרטיב מעט את הידיים שהמים לא יטפטפו לתוך הסיר עם השמן) לוקחים כדור בצק, מרחיבים אותו לטבעת עם שולים דקים ומכניסים לסיר. מטגנים וכשהספינג' מזהיב הופכים אותו בעזרת 2 מזלגות.
4. מעבירים לצלחת עם סוכר, מצפים משני הצדדים ומניחים בצלחת מרופדת בנייר סופג.

ואם כל זה לא מספיק אתם מוזמנים להכין פלטת ירקות גדולה, ביצים קשות חצויות מתובלות במלח ופלפל, לרכוש 2 לחמים שווים, מיני גבינות שאוהבים, קשקבל, צפתית, בולגרית וכו'…. לא לשכוח בקבוקי שתיה, יין טוב, מפיות, סכום חד פעמי, צלחות בשני גדלים, מפה חד פעמית, כוסות חד פעמיים, קיסמים לשיניים ונראה לי שסיימתם. ואם אתם מתעקשים להכין סופגניות בעצמכם לחצו כאן.

אסיים בברכת חג שמח. מי יתן ואור החג יאיר את ביתכם כל השנה.
שפרה. 

Print Friendly, PDF & Email

2 תגובות ל מתכונים לחנוכה

  1. יעלי 03/12/2015 at 21:53 #

    וואו תודה על המתכונים! בהחלט הולכת ליישם כמה 🙂

    • שפרה נחום 03/12/2015 at 21:57 #

      תודה רבה יעלי, תהני.

כתיבת תגובה

6 + 3 =

Translate »