Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עמבה

12 דברים שלא ידעתם על עמבה

google analytics בפוסט זה צפו 3,301 גולשים

12 דברים שלא ידעתם על עמבה

  • עמבה פירושה מנגו.

  • מקורה של העמבה במטבח ההודי (צ'אטני). היא הגיעה לעיראק ע"י ימאים וכיום היא מזוהה בישראל בעיקר כתוספת לאוכל רחוב כשווארמה, סביח ופלאפל.

  • עמבה מכילה מנגו בוסר (ירוק), זרעי חילבה, כורכום, מלח לימון, מלח ומים.

  • ב – 100 גרם עמבה משובחת ישנן כ – 77 קלוריות (תלוי בכמות המנגו)

  • ניתן להכין תבלין עמבה בבית ע"י טחינה של כל המרכיבים או לקנות את התבלין מוכן להכנה בחנויות לממכר תבלינים. 

  • לעמבה מרכיבים יחודיים שהם החילבה והכורכום, היא ידועה ככזו שמסייעת לאיזון הכולסטרול ורמות הסוכר בדם.

  • בעמבה ישנם ויטמינים כגון: אשלגן, ויטמין C, ויטמין E, פחמימות, סיבים תזונתיים, מגנזיום, סידן ונתרן. 

  • כמות הנתרן בעמבה גדולה יחסית לכן מומלץ לא להגזים בצריכתה.

  • מרכיב החילבה בעמבה הוא בעל ריח חריף מאד אשר מופרש מהגוף דרך הזיעה.

  • את העמבה הדלילה צורכים בפלאפליות, בדוכני השווארמה והסביח. מכינים אותה מתבלין עמבה ומים. 

  • עמבה סמיכה בתוספת מנגו בוסרי ניתן להשיג במעדניות ובשווקים.

  • עמבה איכותית, טריה, ללא חומרים משמרים, עם מנגו בוסרי בעונה או פלחי לימון בחורף מכינים רק בבית.

    למתכון לעמבה משובחת וטעימה בקלי קלות לחצו כאן.

Print Friendly, PDF & Email
עדיין אין תגובות.

כתיבת תגובה

9 − two =

Translate »