Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עמבה

12 דברים שלא ידעתם על עמבה

google analytics בפוסט זה צפו 4,157 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

12 דברים שלא ידעתם על עמבה

  • עמבה פירושה מנגו.

  • מקורה של העמבה במטבח ההודי (צ'אטני). היא הגיעה לעיראק ע"י ימאים וכיום היא מזוהה בישראל בעיקר כתוספת לאוכל רחוב כשווארמה, סביח ופלאפל.

  • עמבה מכילה מנגו בוסר (ירוק), זרעי חילבה, כורכום, מלח לימון, מלח ומים.

  • ב – 100 גרם עמבה משובחת ישנן כ – 77 קלוריות (תלוי בכמות המנגו)

  • ניתן להכין תבלין עמבה בבית ע"י טחינה של כל המרכיבים או לקנות את התבלין מוכן להכנה בחנויות לממכר תבלינים. 

  • לעמבה מרכיבים יחודיים שהם החילבה והכורכום, היא ידועה ככזו שמסייעת לאיזון הכולסטרול ורמות הסוכר בדם.

  • בעמבה ישנם ויטמינים כגון: אשלגן, ויטמין C, ויטמין E, פחמימות, סיבים תזונתיים, מגנזיום, סידן ונתרן. 

  • כמות הנתרן בעמבה גדולה יחסית לכן מומלץ לא להגזים בצריכתה.

  • מרכיב החילבה בעמבה הוא בעל ריח חריף מאד אשר מופרש מהגוף דרך הזיעה.

  • את העמבה הדלילה צורכים בפלאפליות, בדוכני השווארמה והסביח. מכינים אותה מתבלין עמבה ומים. 

  • עמבה סמיכה בתוספת מנגו בוסרי ניתן להשיג במעדניות ובשווקים.

  • עמבה איכותית, טריה, ללא חומרים משמרים, עם מנגו בוסרי בעונה או פלחי לימון בחורף מכינים רק בבית.

    למתכון לעמבה משובחת וטעימה בקלי קלות לחצו כאן.

עדיין אין תגובות.

כתיבת תגובה

Translate »