שושני פיצה נתלשים שילדים אוהבים
20/06/2017 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 6.0 א' צפיות
- 16 מרכיבים
- 20 דקות
- 6 מנות
- בינוני
מכינים את הרוטב – מכניסים לתוך קערה 400 גרם עגבניות חתוכות דק, 2 כפות גדושות רסק עגבניות, 1 כף סוכר, 1 כפית מלח, 1 כף תבלין אורגנו, מערבבים היטב, מכסים ומניחים בצד.
מכינים את הבצק – מכניסים לקערת המיקסר 1 קילו קמח לחם, 2 כפות שמרים, 3 כפות סוכר, כף מלח, כוס + 3/4 כוס מים פושרים, כוס חלב פושר, שליש כוס שמן ומערבלים בעזרת וו לישה 10 דקות עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק. מכסים ומתפיחים כ – 40 דקות / עד שהבצק מכפיל את נפחו. (ניתן ללוש את הבצק בידיים 10 דקות השימוש במיקסר לא חובה)
מחלקים את הבצק ל – 6 כדורים. מרדדים כל כדור למלבן, מורחים שכבה דקה מהרוטב, מפזרים 2 חופני גבינה מגורדת, מגלגלים לרולדה, חותכים שושנים כ – 2 ס"מ האחד מהשני ומניחים בתבנית הברזל של התנור מרופדת בנייר אפיה.
אופים 40 דקות ב – 200 מעלות טורבו בשלב השני התחתון של התנור. לאחר 40 דקות בודקים את תחתית השושנים, אם היא עדיין לא אפויה מכסים את השושנים בנייר כסף ואופים 10 דקות נוספות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.