עוגת תפוז בחושה חלבית

google analytics במתכון זה צפו 46,545 גולשים

מבטיחה לכם שעוגת תפוזים כזאת טעימה מזמן לא הכנתם. מי שלא טעם את העוגה הזאת לעולם לא ידע מה זאת עוגת תפוזים אמיתית!

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (4.3 /5)
  • 7 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. חורצים 5 חריצים ארוכים (לא חריצים עמוקים רק שריטה עם הסכין!) בקליפת התפוז, מכניסים לסיר לא גדול עם הרבה מים, מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים להבה ומבשלים 40 דקות. ב - 5 פעימות עד להעלמות המרירות. (מרתיחים, שופכים את המים וחוזר חלילה) לאחר כ - 40 דקות מכניסים את התפוז לבלנדר, טוחנים עד לקבלת לרסק תפוזים ומניחים בצד עד שרסק התפוזים מגיע לטמפרטורת החדר.
  2. מחממים תנור ל - 180 מעלות חום. מנפים כוס + 3/4 כוס קמח תופח ומניחים בצד.
  3. מכניסים לקערת המיקסר 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, כוס וחצי סוכר ומערבלים עם וו גיטרה 3 דקות במהירות בינונית. מכבים את פעילות המיקסר ובעזרת מרית מגרדים את הקרם שנדבק לדפנות למרכז הקערה וממשיכים להקציף.
  4. מוסיפים 4 ביצים בטמפרטורת החדר בזו אחר זו בהפרשים של 2 דקות האחת מהשנייה. (לא מכניסים את כל הביצים יחד למיקסר!)
  5. לאחר שחלפו 2 דקות מהקצפת הביצה האחרונה מפסיקים את פעילות המיקסר מגרדים את הקרם מהדפנות למרכז הקערה, מוסיפים חצי מיכל יוגורט, כוס קמח תופח, חצי כמות תפוז טחון וממשיכים להקציף במהירות בינונית כדקה / עד שהמסה מאוחדת ומפסיקים את פעילות המיקסר.
  6. מגרדים את הקרם מהדפנות למרכז הקערה, מוסיפים את חצי מיכל יוגורט הנותר, 3/4 כוס קמח, את יתר התפוז הטחון ומערבלים עד שמתקבלת מסה אחידה ללא הבדלי צבע וגושים.
  7. משמנים וממלאים תבנית בקוטר 24 או 2 תבניות אינגליש או 24 תבניות סיליקון למאפינס במסה, מעבירים לתנור ואופים כ – 40 דקות. לאחר 40 דקות מבצעים את בדיקת הקיסם. קיסם היוצא מהעוגה עם מעט פירורים מעיד על עוגה מוכנה.

מתכונים קשורים

Translate »