Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

מרק קטניות מזרחי

google analytics במתכון זה צפו 3,135 גולשים

מרק קטניות מזרחי סמיך, עשיר ומתובל היטב. לא יאמן כמה המרק הנפלא הזה פשוט להכנה.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. משרים כוס שעועית אמריקאית לילה קודם בהרבה מים. (הערה חשובה: במתכון זה משתמשים רק בשעועית לבנה אמריקאית, היא קטנה יותר ביחס לסוגי שעועית אחרים ומתבשלת מהר יחסית.)
  2. למחרת, קוצצים לקוביות קטנות 2 בצלים גדולים ומניחים בצד. קוצצים עלים מחצי חבילה פטרוזיליה ומניחים בצד. בסיר גדול על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן חמניות או קנולה. כשהשמן ממש חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
  3. מוסיפים 5 עלי דפנה, 3/4 כפית פלפל שחור, 2 כפיות כמון, כפית פפריקה מתוקה ומערבבים היטב.
  4. לאחר 2 דקות מוסיפים כוס עדשים כתומות, כוס עדשים שחורות 1 כוס שעועית אמריקאית שהושרתה לילה קודם (הכפילה נפח במהלך הלילה), מערבבים היטב, מוסיפים 12 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים חצי שעה.
  5. לאחר חצי שעה מוסיפים כפית גדושה מלח, עלים קצוצים מחצי חבילה פטרוזיליה, 400 גרם שעועית מופשרת חתוכה, סוגרים מכסה ומבשלים כ - 40 דקות / עד שהשעועית הלבנה מתרככת. לאחר 40 דקות מכניסים לסיר בלנדר מוט. טוחנים ב - 3 פולסים קצרים, מערבבים, ומכבים להבה.

מתכונים קשורים

Translate »